Akademik Kadro
- Dilan AKINCI , Dr. Öğr. Üyesi , Bölüm Başkanı
-
-
-
Dr. Öğr. ÜyesiDilan AKINCIBölüm Başkanıdilanakinci@halic.edu.trİstanbul’da doğdu. Müziğe 11 yaşında bağlama ile başladı. 2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Bölümü Lise Devresini kazandı. 2011 yılında Çalgı Yüksek Bölümü’nden mezun oldu. T.R.T. Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nda 4 yıl bağlama ve tar icracısı, Erdal Erzincan’ın kurduğu Bağlama Orkestrası’nda da icracı ve solist olarak görev aldı. 2008’de Manisa-Soma’da GÖKTAN AY önderliğindeki derleme grubunda yer aldı. 2009 yılından itibaren çeşitli müzik kurslarında bağlama eğitimi, İ.T.Ü. T.M.D.K. yarı zamanlı kurslarında da müzik eğitimi verdi. 2011 yılında “Azerbaycan Bestekarları’ndan Tofig GULİYEV’in Hayatı ve Beş Eserinin Tar İle İcrası” konulu bitirme çalışması ile mezun oldu. 2014 yılında Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2015 yılında Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musikisi Anasanat Dalı Programı’ndan “Bam Telinin Bağlamanın İcrasına Katkıları” isimli yüksek lisans tez çalışması ile mezun oldu. 2016 yılında Belçika’da Gent Bağlama Günleri ve İTÜ Bağlama Günleri’nde bağlama icracısı olarak konser vermiştir. Haliç Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Türk Musikisi Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik programından “Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği’nde Benzerlik Gösteren Dizilerin Eser Üzerinde İncelenmesi Ve Sınıflandırılması” isimli tez çalışması ile 2020 yılında mezun oldu. 2015 yılından beri Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Türk Musikisi Bölümünde Türk halk müziği alanında birçok ders vermekte ve Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Erol DERAN , Prof.
-
-
-
Prof.Erol DERAN1937 yılında Ankara’nın Polatlı ilçesinde doğdu. İstanbul’lu bir ailenin çocuğu olan Erol Deran,ilk müzik derslerini subay ve bestekar Burhanettin Deran’dan aldı. 1957-1961 döneminde İstanbul Radyosu’nda kanun sanatçısı olarak görevini sürdürdü. 1975’de açılan ve1983’de İ.T.Ü.’ye bağlanan Türk Musikiisi Devlet Konservatuarı’na öğretim görevlisi olarak başladı. 26.01.1988 İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Mızraplı Çalgılar Anasanat Dalı Doçenliği’ne ve 20.06.2002 tarihide de profesörlüğe atandı. Erol Deran İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Enstrüman Yapımı, Ses Eğitimi, Temel Bilimler, Çalgı Eğitimi Bölümleri ve Mızraplı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Bunların yanında Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik konularında Danışmanlık yapmış olup halen devam etmektedir. 2004 yılında buradaki görevinden emekliye ayrıldı ve aynı yıl Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarına başladı. 1982’de Irak Kültür ve Tanıtma Bakanlığı’nın davetlisi olarak Uluslararası Bağdat Müzik Konferansı’na Türkiye’yi temsilen katıldı. Ayrıca Türkiye’de iki adet Klasik Türk Müziği CD’si ve Yunanistan’da solo CD’si ve Bosphorus Türk Müziği toplu ‘long play’ çalışması yapmış olup, birçok müzik resitalleri ve konserlere katılmıştır. 1999 yılında sanatçının resim ve müzik çalışmaları, Budapeşte Szechenyi Devlet Kütüphanesinde Silde show olarak gösterime sunulmuş ve ardından konser vermiştir. “Burhanettin Deran’ın Hayatı ve Besteleri” ve “Türk Müziğinde Makamdan Makama Geçkilerden Örnekler” adlarını taşıyan iki kitap yazmıştır.
-
-
- Mutlu Demir TORUN , Prof.
-
-
-
Prof.Mutlu Demir TORUNBeypazarı’nda doğan Mutlu Torun, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü mezunudur. Müziğe mandolinle başladı, daha sonra ud ve gitar çalıştı. İleri Türk Musikisi Konservatuarı Derneği’ne devam etti. Andrea Paleologos’tan klasik gitar, daha sonra İspanya'da Pepe Rodiguez, Rafael Nogales ve Nino Ricardo'dan flamenko gitar dersleri aldı. Türk Müziğinin en seçkin sazendelerinden Niyazi Sayın, Akagündüz Kutbay, Cüneyd Orhon, İhsan Özgen, Erol Feran, Ruhi Ayangil gibi sanatçılarla ikili - üçlü enstrüman grupları ile , Türkiye'nin pek çok şehirlerinde, yurt dışında konserlere katıldı, resitaller verdi, radyo-TV yayınlarına katıldı. Cenan Akın ve İstemihan Taviloğlu’ndan armoni derslerine devam etti. Daha sonra Cemal Reşid Rey ‘in öğrencisi oldu. Nail Yavuzoğlu ile caz teorisi çalıştı. Tek ve çok sesli beste yarışmalarında otuz üç eseri ödüllendirildi. İki ayrı ud metodundan başka, bestelerini içeren çok sayıda yayın vardır. Bazı ders notları basılmaya hazır durumdadır. Çoğunluğu bestelerini içeren onbir CD’si yayınlanmıştır. Açılışından 2003 yılındaki emekliliğine kadar (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda eğiticilik yaptı.
-
-
- Murat Salim TOKAÇ , Prof.Dr.
-
-
-
1992 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı üniversitede Tıbbî Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda Mikrobiyoloji doktorasını tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı’nda Türk Din Mûsikîsi doktorası yaptı. 2014 yılında Üniversiteler Arası Kurul tarafından yapılan doçentlik sınavını ‘‘Güzel Sanatlar Temel Alanı – Müzik (Türk Müziği Yorumculuk) Alanından geçerek Doçentlik unvânını aldı. 2018 yılında sertifikasyon programını tamamlayarak Müzikterapi Uygulamaları Uzmanı olmaya hak kazandı. 2021 yılında Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümüne Profesör olarak atandı. 2022 yılında Haliç Üniversitesi Konservatuvarına Profesör olarak atandı. Sanatsal kariyerinde ise; 1991 yılında Kültür Bakanlığı Samsun Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu’na ney ve tanbur sanatçısı olarak atandı. 2004 yılında aynı koronun şefliğine getirildi. 2007 yılında kurucusu olduğu İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’na Sanat Yönetmeni olarak atandı. Yurt içinde toplulukla katıldığı konserlerin yanı sıra solo resitaller verdi ve TV programlarına katıldı. Değişik topluluklarla ve ferdî olarak Avrupa’nın bütün ülkeleri, Kuzey Afrika Ülkeleri, A.B.D., Kanada, Japonya, G. Kore, Çin, Hong-Kong, Suudî Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Tayvan, Malezya, Azerbaycan, Tataristan, Ermenistan, Avustralya ve Rusya’da konserler, ney ve tanbur seminerleri verdi. 1998’de Samsun ilinde Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan değerlendirmede “Yılın Müzik Adamı” seçildi ve ödül aldı. Sanat Yönetmeni, Solist, Ney ve Tanbur icracısı olarak yetmiş (70) kadar prodüksüyonda (CD, Plâk, kitap) imzası blunmaktadır (Gençlik Hülyâları, Buhûrizâde Mustafa Efendi (Itrî), Bin Yılın Mirâsı Türk Müziği, Aynı Telden Ayrı Dilden, Vefâtının 100. Yılı Anısına Tanbûri Cemil Bey vb.). Pek çok dergide yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır. Farklı üniversitelerin Konservatuvarlarının ilgili bölümlerinde 2012 -2019 yılları arasında lisans ve lisansüstü dersleri verdi. 2012 – 2021 yılları arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü olarak görev yapmış olup aynı zamanda İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu Sanat Yönetmenliği görevini de yürüttü. Bakanlıkta görev yaptığı dönemde Genç Güncel Sanat, Devlet Resim ve Heykel, Afiş Tasarım, Devlet Türk Sanatları, Devlet Fotoğraf, Genç Sazendeler ve Beste Yarışmaları’nın jüri üyeliklerinde bulundu. 2018 yılında seçildiği Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Bilim Kurulu Üyeliği hâlen devam etmektedir. Bilim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Müzik ve Sahne Sanatları Bilim ve Uygulama Kolu Başkanlığını da yürütmektedir. Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı’nın süreli yayınlarından olan Erdem Dergisi yayın kurulu üyeliği bulunmaktadır.
-
-
- Milad SALMANİ , Dr. Öğr. Üyesi
-
-
-
Dr. Öğr. ÜyesiMilad SALMANİ1988 yılında doğdu. 2010 yılında Tahran Allâme-i Tabâtabâî Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümününden mezun oldu. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi, Yeni Türk Dili Anabilim Dalında yüksek lisansa başladı ve eğitimini 2015 yılında tamamladı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü, Türk-İslam Edebiyatı Anabilim Dalında doktoraya başladı ve 2020 yılında "Sarı Abdullâh Efendi’nin 'Cevâhir-i Bevâhir-i Mesnevî'si, I. Cilt (İnceleme-Metin)" başlıklı tezini tamamlayarak doktor oldu. Milad Salmani 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Haliç Üniversitesi Konservatuarı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde muhtelif dersler vermektedir. Eski Türk Edebiyatı, Türk Musikisi ve İran Edebiyatı üzerine akademik çalışmalar yapan Salmani’nin İran’da ve Türkiye’de yayınlanan tercümeleri de bulunmaktadır.
-
-
- Fatma Zeynep EĞİLMEZ , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiFatma Zeynep EĞİLMEZZeynep Aksoy Eğilmez Ankara Devlet Konservatuarı, M.S.U. İstanbul Devlet Konservatuarı ve Florida Atlantik Üniversitesi Müzik Bölümünde eğitim aldı. Türkiye’de Devlet Sanatçısı piyanistlerimiz Gülay Uğurata ve Gülşin Onay, Amerika'da Profesör Judith Burganger ve Leonid Treer, Eğilmez’in sanatçı kişiliğinin oluşmasında büyük rolü olan piyano virtüözü hocalardır. Öğrencilik yıllarında, Salzburg Mozarteum Muzik Akademisinin yaz donemi ustalık sınıflarına devam ederek Carlo Zecchi, Antonio Janigro ve Michael Flaksmann gibi değerli müzisyenler ile piyano ve oda müziği üzerine çalışan Eğilmez, sonraki yıllarda, yurtdışında katıldığı çeşitli seminer, çalıştay ve uluslararası piyano pedagojisi konvansiyonları ile mesleki bilgi ve ustalık dağarcığını zenginleştirmiştir. Türkiye’nin, ABD, Kıbrıs ve Almanya’nın çeşitli kentlerinin sahnelerinde solo, oda müziği ve korrepetitor olarak konserler vermiş olan Eğilmez, eğitmenlik kariyerine M.S.Ü. Devlet Konservatuvarında başlamıştır. Piyano Pedagojisi alanında lisansüstü diplomasını aldığı Florida Atlantik Üniversitesinde korrepetitor, teori ve piyano hocası pozisyonlarında çalışmıştır. Yaşantısını İstanbul’a yönlendirdikten sonra uzun sure ABRSM ve LCM sistemlerinin piyano ve teori sertifika sınavlarına öğrenci yetiştiren Eğilmez, Haliç Üniversitesi Konservatuarının kadrolu korrepetitoru ve piyano hocasıdır. Erasmus koordinatörlüğü ve tez danışmanlığının yanı sıra, aynı zamanda Türk Müziği Bölümü başkanı ve Ana Sanat Dalı Başkanlığı yapmaktadır.
-
-
- Mehmet Yücel PAŞMAKÇI , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Mehmet Yücel PAŞMAKÇI1935 yılında İstanbul Kadıköy’de dünyaya geldi. 1954 yılında THM bağlama sanatçısı olarak İstanbul Radyosunda çalışmaya başladı. 1961-1972 yılları arasında İstanbul Belediye Konservatuvarında bağlama sanatçısı ve Şey yardımcısı olarak görev yaptı. 1972-1976 yılları arasında TRT İstanbul Radyosunda Halk Müziği ve Oyunları Şube müdürlüğü görevi yaptı. 1974 yılında Türk Folklor Kurumu Genel Başkanlığına seçildi. İstanbul Radyosunda Yurttan Sesler, Kadın ve Erkek toplulukları, Bağlama takımı gibi programları yönetti. 1976 yılında Ankara’da TRT Müzik Dairesi Başkanlığı, Türk Halk Müziği görevine atandı. Merkezi Cenevre’de bulunan Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) Folklor Alt Grubunda 2 yıl TRT’yi temsil etti. 1979-1983 yılları Arasında TRT İstanbul Radyosunda program yapan uzman olarak çalıştıktan sonra İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuvarına naklen atandı. Lisans ve Yüksek Lisans düzeyde çok sayıda öğrencinin eğitimine katkıda bulundu. Adapazarı ve Bursa Belediye Konservatuvarlarında hafta sonları dersler verdi. 2000 yılında yaş sınırı sebebiyle İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuvarından emekli oldu.
-
-
- Tolgahan ÜSKÜDARLI , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Tolgahan ÜSKÜDARLI1969 yılında İstanbul’da doğdu. 1990-1991 yılında İTÜ Türk Mûsikisi Devlet Konservatuarından Çalgı Eğitim, Viola-Keman bölümünden mezun oldu. 1993-2005 seneleri arasında TRT İstanbul Radyosu’nda keman sanatçısı olarak çalıştı. Tolgahan Üsküdarlı aynı zamanda kanun sazını da icra etmektedir. Yurt içi ve dışında konserler vermiştir. 2010 yılında UNESCO’nun ‘2010 Kâtip Çelebi Yılı’ ilan etmesi sebebiyle Roma’da Yüce Gümüş (ud), Yasin Özçimi (ney) ile birlikte konser vermiştir. Aynı yıl Vatikan - Türkiye ilişkilerinin 50. yıl dönümünde yapılan konferansta aynı ekiple birlikte konser vermiştir. 2011 yılında Kıbrıs-Lefkoşe’de Lefkoşe Mevlivahanesi’nin açılışında Yüce Gümüş ve Yasin Özçimi ile birlikte Mevlevi ayini icra etmiştir. Aynı zamanda Yüce Gümüş ile birlikte ‘Derûn-i Ahenk’ adlı grup kurmuştur. bir musıkî-tasavvuf ve edebiyat dergisi olan “Kadem” dergisinde köşe yazarlığı yapmıştır. 2000 yılından beri TC Haliç Üniversitesi Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.
-
-
- Tolga Volkan KILIÇ , Öğr. Gör.
-
-
-
1986 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokul ve ortaokul öğrenimini İstanbul Fatih Hırkaişerif İlköğretim Okulu’nda tamamladı. 2001 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim bölümünde lise eğitimine başladı. 2004 yılında mezun olduktan sonra aynı bölümün lisans kısmına devam etti. 2011 yılında lisans eğitimini tamamladı. 2019 yılında da İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalgı-Ses Yüksek Lisans Programına başladı. Küçük yaşlardan itibaren kanun sazı ile uğraşan Kılıç, lise döneminde Kamran ERDOĞRU ile üç telli kemençe çalıştı, lisans döneminde İhsan ÖZGEN’in öğrencisi oldu. 2007-2011 yılları arasında Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak çalıştı. 2012-2014 yılları arasında da Zeytinburnu Otizmli çocuklar Eğitim Merkezi’nde engelli çocuklarla çalışan Kılıç, 2014 yılından 2019 yılının mayıs ayına kadar Akasya Koleji’nde müzik öğretmeni olarak çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışında kanun sazı ile pek çok konsere katılmıştır.
-
-
- Mehmet İhsan ÖZER , Öğr.Gör.Dr. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Dr.Mehmet İhsan ÖZER(Yarı Zamanlı)mihsanozer@hotmail.com1981'de T.R.T. İstanbul Radyosu “stajyer saz sanatçısı” sınavını kazanarak, bir süre bu kurumda, çeşitli zamanlarda İ.Ü. Devlet Konservatuvarı Türk Müziği İcra Heyeti'nde ve 1988–1990 yılları arasında da Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'nda kanun sanatçısı olarak görevde bulundu. 2011 Yılında “Endülüsten Anadolu’ya “isimli projede, Hakan AYSEV’in solistliğinde Dostluk Senfoni Orkestrası ile konser verdi. Kanun sanatçısı Bahadır Şener’in solist olarak katıldığı Saraybosna Filarmoni Orkestrasını yönetti. 2012 yılında Tim Maslak Show Center’de, 60 kişilik senfonik orkestra ile solistliğini Melihat GÜLSES’in yaptığı konserin şefliğini yaptı. Yetiştirdiği kanun öğrencilerinden oluşan İhsan ÖZER Kanun Orkestrası ile “Tellerin Niyâzı” isimli CD çalışmasını gerçekleştirdi. 2014 yılında Tim Maslak Show Center’de, Ahmet ÖZHAN’ın solistliğinde Senfonik Orkestra ile “Mevlânâ’nın dilinden” konserini verdi.2016 yılında CRR Konser Salonu’nda Melihat Gülses’in solistliğinde “Köklerinden Geleceğe” ve 2018 yılında “Hasretim Sana- Yalçın Tura” konserlerinde, geleneksel ve batı sazlarından oluşan orkestranın şefliğini yaptı. 2018 yılında Halil Can Öztürk’ün bestelediği “Yunus Emre” Senfonisinin dünya prömiyerini, CRR Konser Salonu’nda yönetti. Çeşitli formlarda bestelenmiş 200’e yakın eseri vardır.
-
-
- Ferruh Avni YARKIN , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Ferruh Avni YARKIN(Yarı Zamanlı)metaymo@gmail.com1964 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra, tanbur sanatçısı ve bestekar olan babası Kamuran Yarkın’ın teşvikiyle 1983 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na girdi. Kani Karaca ve Hurşit Ungay’ın öğrencisi oldu. Öğrencilik yıllarında üniversite konserlerine ritim sanatçısı olarak katıldı. 1987 yılında mezun oldu ve aynı sene mezun olduğu okulunda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2001 yılına kadar Halk Oyunları ve Temel Bilimler bölümlerinde Ritim Uygulaması ve Ritim Esas Meslek dersleri verdi, çok sayıda öğrenci yetiştirdi. “Birlikte Yaşayalım” adlı projesiyle Rum, Ermeni, Yahudi ve Türk kültürlerinden dini ve din dışı bir repertuarla yurt dışında konserler yaptı. “Anadolu Ateşi” adlı dans gösterisinin ritim kompozisyonlarını hazırladı ve sahneye koydu. “Hürrem Sultan” adlı dans gösterisinin yöresel müziklerini yaptı. “Sultan of the Dance” Topluluğu’nda Ritim dersleri verdi. Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğunda ritim sanatçısı olarak görev yapmaktadır.
-
-
- Murat KÜÇÜK , Öğr. Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
- Sıla EROL GÜLÜMSER , Öğr. Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
- Melihat GÜLSES , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Melihat GÜLSES(Yarı Zamanlı)melihatgulses@gmail.com1958 yılında Akşehir’de doğdu. İlk müzik eğitimini babası Ahmet Tahir Köseoğlu’ndan aldı. İTÜ Türk Mûsıkîsi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünü 1984 yılında bitirerek TRT İstanbul Radyosuna girdi. Yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı konserler verdi 2004-05 yıllarında Selanik ve Beyrut Konservatuarlarında master class dersler verdi. 2005 yılında Londra’da “1.Uluslarası Ses(Vokal) Toplantısı”nda ülkemizi temsil etti. 2011 TRT Müzik tarafından düzenlenen “Yılın Türk Müziği Sanatçısı” ve çeşitli tarihlerde bir çok kurum tarafından “Yılın Türk Müziği Sanatçısı” ödüllerine layık görülen Gülses, “Tatyos Efendi”, ”İstanbul Şarkıları-Rembetiko”, “İstanbul’dan Atina’ya Türküler”, “Narçiçeğim”, “Eylül Şarkıları”, “Bestekâr Milletvekilleri”, “Hüznün Hikâyesi”, “Narçiçeğim-2”, “Mûsıkîşinas Tüccarlar”, 5 CD’den oluşan kitap; “Miras”, “Beyaz Köpükler”, THY'nin “75 Büyük usta: Neoklasik dönem", “Mûsıkîşinas Tüccarlarımız-2”, "Kuş Olup Uçsam", “Tuna’ya Hasret”, “Ey Hayat Aşkla Terbiye Et Beni”, “Senden Uzakta”, ”Şairane Sevdalar”, “Şifa Meltemi”, “Selanik’e ağıt”, “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” isimli albümlere sahiptir. Ayrıca "Güldeste," "Sebeb-i İstanbul'um", "Aşkın Sihirli Sesi", "Fikrimin İnce Gülü", “Gönülle Dil Arasında” televizyon programlarını yapmıştır.
-
-
- Gökhan FİLİZMAN , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Gökhan FİLİZMAN(Yarı Zamanlı)gokhanfilizman@halic.edu.tr1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1989 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim bölümünde eğitime başladı. 1996 yılında okulun bünyesinde yer alan “Çalgı Eğitim Yüksek” eğitimine başladı ve 2001 yılında mezun oldu. 1997 yılından itibaren “İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Orkestrası, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Mezunlar Derneği ile birçok konserde yer almaya devam eden Filizman, Tanbur’da Mehmet Şeker, Repertuar’da Alaeddin Yavaşça, Tülin Korman, Erol Sayan, Türk Musikisi Solfej’de Mustafa Doğan Dikmen’den eğitim aldı. 2003 yılında Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk müziği Yüksek Lisan programından mezun oldu. Yurt içi ve yurt dışında birçok konser ve festivallerde görev almıştır. 2003-2004 öğretim yılında Devlet okullarında müzik öğretmeni olarak görev yaptı. 2010 yılında “Tanburi Bestekar Dürri TURAN” eserleri solo albümü çıkmıştır. 2006-2016 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nda Misafir Sanatçı olarak yer almıştır.
-
-
- Mehmet BİTMEZ , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
- Burcu KARADAĞ , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Burcu KARADAĞ(Yarı Zamanlı)burcuney@gmail.comİstanbul’da doğdu. İlkokuldan sonra İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümüne girdi. Salih Bilgin ve Niyazi Sayın’dan Ney öğrendi. 1996 yılında Çalgı Eğitim Yüksek Bölümüne girdi. 2000 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. Okul yıllarından itibaren yurt içinde ve yurt dışında ellinin üzerinde şehirde konserler verdi. 2012 yılı Mart ayında Fazıl Say’ın bestelediği “Hezarfen Ney Konçertosu”nun Almanya’nın Mannheim kentindeki dünya prömiyerinde solistlik görevini üstlendi. 2012 yılında Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde düzenlenen uluslararası flüt festivalinde Türkiye’yi temsil etti. 2013 yılında klasik Türk musikisinin seçkin eserlerinden oluşan ve bir kadın ney icracısı tarafından yayınlanmış ilk albüm olma özelliği taşıyan NEYZEN adlı albümü yayınlandı. 2013 yılında ney eğitimi ile ilgili yazmış olduğu ‘MEŞKTE NEY EĞİTİMİ’ adlı kitabı Pan Yayıncılık tarafından yayınlandı. Alanında bir ilk olan ‘Ney in Ethno Jazz’ albümünü Mart 2019’da yayınlandı. Sanatçı, Haliç Üniversitesi’nde Ney öğretim üyesi görevine, çeşitli müzik topluluklarında ve birçok sanatçı ile birlikte yeni çalışmalarına ve hocası Ayla Makas ile ebru çalışmalarına devam ediyor.
-
-
- İhsan MENDEŞ , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.İhsan MENDEŞ(Yarı Zamanlı)ihsanmendes@hotmail.com1958 yılında Kastamonu’da doğdu. Müzik çalışmalarına altı yaşında mandolin ve bağlama çalarak başladı. Ortaokulda Ankara Halkevleri Genel Merkezi Halk Türküleri Örnek Topluluğu’nda çalışmaya başladı. Genç yaşına rağmen grubun içerisinde bağlama şefliğine yükseldi. Yaylı sazlara olan ilgili nedeniyle keman kemaneye yönelen Mendeş, 1981 yılında TRT’nin açmış olduğu sanatçı sınavını kazanarak göreve başladı. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konserler ile ülkesini temsil etti. Ege Bölgesi’nde yaygın olarak bilinen keman kemaneyi farklı üslubu ile çalış tavrı ile geniş kitlelere ulaştırdı. Birçok ünlü sanatçıya albümlerinde eşlik etmiştir. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler mezunu olan, uzun yıllar TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi emrinde Merkez Denetleme Kurulu ve İcra Denetleme Kurulu üyeliği yapan Mendeş, görevinin kırkıncı yılında emekli olmuştur. Emekliliğinde İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı da dahil olmak üzere çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak yer almıştır.
-
-
- Munip UTANDI , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Munip UTANDI(Yarı Zamanlı)muniputandi@gmail.comİstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki yükseköğrenimi sırasında, Ruhi Ayangil yönetimindeki Boğaziçi Üniversitesi Türk Müziği Korosu’na, Ali Rıza Kural yönetimindeki İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Korosu’na, Melahat Pars yönetimindeki Kadıköy Musiki Cemiyeti’ne ve Süheyla Altmışdört ile Ender Ergün yönetimindeki Üniversite Korosu’na devam etti. 1975’te kurulan İstanbul Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nun ilk kadrosunda yer aldı.Çalışmalarını büyük destek ve teşvik gördüğü Nevzad Atlığ ile sürdürdü. Koronun yurtiçinde ve yurtdışında verdiği konserlerde TV ve radyo programlarında solist olarak görev aldı. Çok sayıda özel konser veren Utandı, TV dizilerine, tiyatro oyunlarına ve radyofonik piyeslere sesi ile katkıda bulundu. Yansımalar, İncesaz, Nevasaz, Ruhi Ayangil Meşk Birimi, OMAR (İstanbul Üniversitesi Osmanlı Müziğini Araştırma ve Uygulama Merkezi) gibi birçok toplulukla konserler verdi. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Bilimsel ve Sanatsal Etkinlikler Düzenleme Kurulu (BİSED) tarafından düzenlenen “Ustalarla Atölye Çalışmaları” adı altında Master Class programında dersler verdi.
-
-
- Yaşar Göksel TANER , Öğr. Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
- Nevcivan Sevindik ÖZEL , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Nevcivan Sevindik ÖZEL(Yarı Zamanlı)nevcivanozel@gmail.comİstanbul’da dünyaya gelen sanatçı ilk ve orta öğreniminden sonra, küçük yaşlarda başladığı müzik hayatına 1978-79 öğretim yılında girdiği İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarında devam etti. 1981 yılında Trt İstanbul Radyosu’nda Tar sanatçısı olarak göreve başladı.1981-1996 yılları arasında, çeşitli üniversitelerde ve AKM’de resitaller verdi. TRT bünyesinde, Halk Çalgıları Orkestrası kurdu , çok seslendirilmiş düzenlemeler ve televizyon programları yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında “Folk Müzik” festivallerinde, Türkiye’yi temsil etti. Eşi klasik kemençe sanatçısı Nevbahar Özel’le “Müzik Yolcuları“ isimli “Pop Folk” grubunu kurdu ve iki albüm çıkarttı. İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde master yaptı. “Nevcivan Özel Project –“taristanbul ”isimli ilk kişisel albüm çalışmasını yayınladı. 24 aralık 2010 ‘da İKSV konser salonunda “taristanbul” albümünün dünya prömiyerini yaptı. Hâlen yurtiçi ve yurtdışı projelerde ,etnikten –caz’a ve klâsiğe kadar geniş bir yelpazede konserler vermekte,kültürel projeler hazırlamakta ve Haliç üniversitesi konservatuarında Tar öğretmenliği görevini sürdürmektedir.
-
-
- Gülseven MEDAR GEREN , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Gülseven MEDAR GEREN(Yarı Zamanlı)gulsevenmedar@gmail.com1982 Sivas-Zara doğumlu olan Gülseven Medar Geren, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünden 2004 yılında mezun oldu. İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği bölümünde yüksek lisans öğrenimini sürdürmektedir. Aktif müzikal hayatı içerisinde; "Rind-i Şeyda" adlı solo halk müziği albümü müzik piyasasında yerini aldı. Şişli Belediyesi "Bedestan Müzik Topluluğu"nda yer aldı. Türkiye-Hollanda ortak yapımı olan "Hamlet"adlı oyunun halk operası uyarlamasında "Ophelia" karakteri canlandırarak, karakterin müziklerini yaptı. İzmit Belediyesi destekli “Barışa Türkü” adlı oratoryoda yer aldı. Hollanda’lı kompozitör Wim Selles yapımı “Bach Anatolia” adlı konser projesinde yer aldı “Savaş Kadınları” ve “Karacaoğlan Sevdası" adlı albüm projelerinde yer aldı. Hollanda Theater Rast ve Hollanda Flarmoni Orkestrası ortak yapımı “Göç Türküleri” adlı konser projesinde yer aldı. Hollanda Theater Na De Dam yapımı göç konulu bir oratoryoda yer aldı. Yinon Muallem ile "Meeting of Heart" adlı albüm projesinde yer aldı. "Tosca" operasının halk müziğine uyarlanmış versiyonunda "Tosca" karakterini canlandırarak müziklerini yaptı. Türkiye'de ve yurt dışında bir çok festival ve konser etkinliklerinde Anadolu'nun çeşitli kültürlerine ait dillerde eserler seslendirerek yer aldı.
-
-
- Samet AÇIKGÖZ , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Samet AÇIKGÖZ(Yarı Zamanlı)sametacikgozz@gmail.com1990 Yılında İstanbul’ da doğdu. İlköğretimi Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde tamamladı. 2004 yılında Zonguldak Ereğli Erdemir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne girdi. İlköğretim ve lise dönemlerinde, il içerisinde pek çok yarışmalara katıldı, dereceler aldı. 2008 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarına girdi. Konsevatuvar döneminde Arif Sağ, Mehmet Erenler ve İrfan Kurt’ dan bağlama dersleri aldı. Okul içerisindeki çeşitli etkinliklerde görev aldı. Aynı yıllarda TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’ nun açtığı sınavı kazandı. 2013 yılında konservatuvardan 3. lük derecesi ile mezun oldu. Yüksek lisans eğitimime Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musikisi programında devam etti. Şu an ise Haliç Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve müzik piyasasındaki çalışmalarına devam etmektedir. 2018 yılında “Yolun Başı” isminde bir albüm çıkarmıştır.
-
-